Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Varning för phishingmejl med uppmaning att återaktivera kreditkort

2017-05-08

Det cirkulerar just nu ett phishing-mejl med Swedbank och Sparbankerna som avsändare. I det falska mejlet uppmanas mottagaren att klicka på en länk där de ska identifiera sig för att återaktivera sitt kreditkort.

Vi skickar aldrig ut mejl med klickbara länkar till er kunder eller ber om privata uppgifter gällande konton eller dylikt. Om du får ett mejl med en sådan uppmaning kan du därför vara säker på att det är ett falskt mejl från en bedragare.

Tips:

  • Klicka aldrig på länkar eller öppna bifogade dokument om du inte är helt säker på vem avsändaren är och att mejlet kommer från denna personen eller företaget i fråga.
  • Om du trots allt har klickat på länken och lämnat kortuppgifter - kontakta omgående spärrservice och spärra ditt kort så snabbt som möjligt. Du bör även genomföra en scanning av datorn efter virus med sitt antivirusprogram.

Spärrservice nås dygnet runt på telefon 08-411 10 11.Misstänkta phisingmail ska rapporteras till phishing@swedbank.se.

Stäng Skriv ut