Hoppa till textinnehållet

För fler bin i bygden

Antalet bin har minskat kraftigt i västvärlden de senaste åren och det vill vi göra något åt. Vi ger ett startbidrag till dig som vill starta upp ett nytt bisamhälle i vårt verksamhetsområde.Vi har även bidragit till en ny bigård med tre bikupor i Rottneros Park.

Vi kan tacka våra bin för maten. En tredjedel av den mat vi äter har pollinerats av bin. Jobbet som bin utför i världen varje år, kan värderas till flera hundra miljarder kronor.

 

Antalet bin har tyvärr minskat kraftigt i hela västvärlden under de senaste åren och det vill vi göra något åt. Vi stöttar Fryksdalens bioodlarförening och har bidragit till en ny föreningsbigård med tre kupor som nu finns i Rottneros Park söder om Sunne.

Bidrag för nytt bisamhälle

Du kan också bidra till fler bin i vår natur. Vi avsätter pengar till fler biodlarprojekt i Fryksdalen, så sök projektmedel hos oss. Du kan få stöd för nystart upp till 50% av kostnaden och max 2 000 kr.

Ingen vanlig bank

Vi är ingen vanlig bank. Vi är en lokal och helt fristående sparbank och den enda banken i världen som har huvudkontor i Sunne, Värmland. 

 

Läs mer om vad en sparbank är här

Vy över Sundsbron i Sunne, Värmland

Insatser för bygden

Som lokal sparbank ska vår verksamhet gynna invånarna på sikt och därför stöttar vi många lokala insatser och projekt varje år i vårt verksamhetsområde.

 

Läs mer om de insatser vi gör i bygden

Biostolar på Teaterbiografen i Sunne