Skip to content

Snabbt och enkelt med banken i mobilen

Skaka fram saldot, skanna fakturan och spontanspara pengar – idag finns många smarta tjänster och funktioner som gör ekonomiska frågor lättare att hantera i vardagen. Lär känna bankapparna – Sparbankens app för privatpersoner, Swish och Mobilt BankID – som ger dig ett smidigare ekonomiskt liv. 

Med appar kan du hantera din vardagsekonomi när och var du vill. Till exempel på väg hem från jobbet. Lek med tanken att det här är din vardag:

Använd appen för privatpersoner när och var du vill

Ladda ner Sparbankens privatapp i Google Play

Ladda ner Sparbankens privatapp i App Store

I väntan på bussen hem från jobbet går du in på Sparbankens app och ser över din och barnens ekonomi. Våra vardagstjänster som bankkort, Swish och internetbank är gratis för barn och här kan du enkelt se vad månadspengen spenderas på och justera en automatisk överföring om det behövs. Kanske får du nu ett samtal från just det barnet som tappat sin bussbiljett? Ingen fara, du fixar det enkelt med hjälp av Swish och ett ögonblick senare har barnet pengar för att ta sig hem.

Så skaffar du Swish

Nästa anhalt är mataffären. Du tar en snabb runda i butiken och i kassakön inser du att du inte vet om det finns tillräckligt med pengar på kontot. Sedan kommer du på att du aktiverat funktionen i bankappen som gör att du med en enkel skakning av telefonen kan se ditt saldo. Pulsen sänks garanterat.

I ditt harmoniska tillstånd börjar du fundera på om det inte är dags att se över vilka dragningar som görs varje månad, det gör du via Utgiftskollen. El, telefoni, bredband, streamingtjänster får du en snabb överblick och kan säga upp, byta eller starta nya abonnemang med några enkla klick med hjälp av Abonnemangshjälpen.

Städa bland dina abonnemang och spara pengar

På väg från matbutiken vandrar dina tankar vidare till uttrycket ”många bäckar små”. Samtidigt som du köper en latte att värma dig med på vägen hem aktiverar du därför funktionen Spontanspar. En skakning på telefonen, ett tryck och vips har du lagt undan lika mycket som kaffet kostar. Till sommaren kan alla dessa sparade kaffepengar ge en fin guldkant till sommarsemestern.

Hemma på hallmattan ligger ett par räkningar och väntar på dig. Du ställer ner matkassen och sprättar kuverten. Tidigare brukade du lägga alla räkningar på hög för att ta tag i dessa vid ett tillfälle, men nu tar du hjälp av telefonen för att blixtsnabbt scanna in fakturorna. Namn, belopp och OCR-nummer registreras korrekt med hjälp av kameran och med mobilt Bank-ID godkänner du dessutom en faktura som du redan fått digitalt.

Så betalar du räkningar via appen för privatpersoner

Du gör en mental notering om att du på väg till jobbet imorgon med hjälp av appen ska ansöka om ett lån för den nya bilen, men nu tänker du med gott samvete ta ledigt från allt vad vardagsekonomi heter resten av kvällen. Välkommen hem till ett enklare ekonomiskt liv!
 

Att betala räkningar, legitimera sig eller göra betalningar utan kort är sånt där man bara vill ska gå fort och funka utan någon större ansträngning. Bankapparna Swedbanks app för privatpersoner, Swish och Mobilt BankID är tre vägar till ett smidigare ekonomiskt liv. Alla är gratis att ladda ner. 

SWEDBANKS APP FÖR PRIVATPERSONER
Det är inte så länge sedan vi var tvungna att gå till banken eller posta ett kuvert med våra räkningar för att få dem betalda. Sedan kom internetbanken och revolutionerade allt och nu är det bankappen som har tagit räkningshanteringen till en ny nivå. Där kan du till exempel slippa att behöva föra in OCR-numret för hand utan scannar helt enkelt sifferraderna med hjälp av kameran.

Vill du se hur mycket du har på kontot utan att logga in? Då öppnar du bara appen och skakar på telefonen. (Nej, det är faktiskt inte ett aprilskämt! Testa själv.)

Du kan med en svepning spontanspara pengar och ställa in månadsöverföringar. En skakning på telefonen, ett tryck och vips har du lagt undan lika mycket som det där kaffet du just köpte kostar. Till sommaren kan alla dessa sparade kaffepengar ge en fin guldkant till semestern.

Funderar du på att ta ett lån? Eller starta ett nytt sparkonto. Till och med det kan du göra via appen. 

Har du koll på vilka dragningar som görs varje månad? Inte? Då kan du lätt skaffa dig det via Utgiftskollen. El, telefoni, bredband, streamingtjänster får du en snabb överblick och kan säga upp, byta eller starta nya abonnemang med några enkla klick med hjälp av Abonnemangshjälpen.

MOBILT BANKID
Många vardagliga ärenden, som att registrera VAB eller göra bankärenden, kan du idag göra online. Men du måste legitimera dig. Då är Mobilt BankID din bästa vän. Genom den kan du godkänna shopping du gör online eller välja förskola åt barnet. För att koppla appen til dig måste du få hjälp på ett bankkontor första gången. Glöm inte att ta med vanligt ID eller körkort. 


SWISH
Swish är appen som heter som den känns. För du kan med ett enkelt swish föra över pengar med bara mottagarens mobilnummer, eller om det är en liten näringsidkare kan det finnas ett särskilt swish-nummer. Perfekt om du handlar av någon på en marknad, köper av en privatperson via annons eller ska splitta en nota med vännerna. För att inte tala om hur snabbt en glasspeng till ungarna skickas över. Swish kommer direkt in på mottagarens konto, utan banken utan att du behöver tänka på bankens öppettider. 

Välkommen hem till ett enklare ekonomiskt liv!