Hoppa till textinnehållet

Stöd från regeringen till dig som företagare

Business woman in office.

Här kan du läsa om de åtgärder som regeringen tagit fram för att hjälpa företagare. Du kan enkelt räkna ut hur åtgärderna skulle påverka företagets ekonomi med hjälp av våra beräkningsverktyg. 

 1. Likviditetsförstärkning

  Regeringens åtgärder för dig som behöver förbättra likviditeten i företaget.

  Likviditetsförstärkning

 2. Stöd vid arbetsbrist

  Det går att ansöka om stöd för korttidsarbetere från och med 29 mars. Det är möjligt att söka stödet retroaktivt från den 1 december 2020. 

  Korttidsarbete (korttidspermittering)

 3. Omställningsstöd

  Från och med den 25 februari går det att söka för augusti-oktober samt november-december 2020 och för jan-februari 2021 från och med den 1 mars.

  Omställningsstöd

 4. Övriga åtgärder

  Staten tar även sjuklönekostnader och erbjuder bland annat garantier via Exportkreditnämnden samt stöd för verksamheter inom kultur och idrott.

  Övriga åtgärder

Fler stöd och tips till dig som företagare

Många företag påverkas nu av covid-19-spridningen. För att ge dig som företagare översikt över situationen och vilket stöd du kan få har vi samlat information, tips och råd på swedbank.se/coronatipsforetag

 

Använd våra beräkningsverktyg

Vi har tagit fram verktyg som kan hjälpa dig att räkna ut hur ditt företags ekonomiska situation kan påverkas med hjälp av regeringens olika stöd.

Beräkningsverktyg

Vilka stöd kan jag söka?

Få en överblick vilka av regeringens stöd du kan söka beroende på om du är egenföretagare, har enskild firma med anställda eller driver ett aktiebolag. 

Vilka stöd kan jag söka (verksamt.se)

Tillfällig Pandemilag för Covid-19

Här hittar du bland annat information om nya restriktioner som är fattade med stöd i den nya lagen och vad de innebär för dig som företagare.

Mer information om pandemilagen (verksamt.se)