Årets eldsjäl brinner för cykel och snowboard

Utdelning av årets eldsjäl till Magnus Hedlund.
Hans Johansson, president i Lions Club Sunne, Thomas Dajén, Lions, Anders Bäckman, vd Fryksdalens Sparbank, årets eldsjälstipendiat Magnus Hedlund och Bengt Algotsson, Lions. Foto: Anna Öhgren Bodén.

Magnus Hedlund blev årets eldsjäl när Lions Club i Sunne i samarbete med Fryksdalens Sparbank delade ut det årliga stipendiet 2019. Lions har delat ut stipendiet sedan slutet av 80-talet och nytt för i år är att det sker i samarbete med Fryksdalens Sparbank.

Motiveringen till stipendiet lyder: ”Med sitt brinnande intresse och entusiasmerande sätt lyckas Magnus fånga både ungdomarnas och föräldrarnas intresse för att genomföra de ideella insatser som krävs för att skapa meningsfulla fritidsaktiviteter för våra barn och ungdomar.

Magnus Hedlunds oegennyttiga arbete för de uppväxande generationerna gör honom särskilt lämplig som mottagare av Sunne Lions Club och Fryksdalens Sparbanks Eldsjälsstipendium 2019”.

Magnus Hedlund startade tillsammans med några andra engagerade föräldrar Kul på två hjul för två år sedan. Kul på två hjul är cykelträning i Västra Ämterviks IF som blev en riktig succé och barnen har strömmat till träningarna varje vecka. I snitt har ett fyrtiotal barn deltagit varje träningstillfälle och som mest har 55 barn deltagit på en träning.

 

-Det går ju inte att göra det här själv. Vi har fantastiska ledare och en bra samverkan i bygden, säger Magnus. - När vi drog igång så ställde folket i bygden verkligen upp! Vi fick hjälp med grävning, byggnation av teknikbanan och allt möjligt, berättar Magnus.

 

VÄIF en förening med många olika idrotter som volleyboll, längdskidor, cykel, snowboard, tennis , gymnastik och nu även rullskridskor.

 

Cykelsektionen har under de två år de varit verksamma, hunnit med att bygga en teknikbana och en dirttrack.För en månad sedan anordnade de även en cykeltävling för barn i Sundsberget tillsammans med Selma Spa. 68 barn åldern 4-11 år var med och tävlade.

- Västra Ämtervik är en fantastisk bygd att bo i och folk engagerar sig och ställer upp. När en lyktstolpe invigdes i pulkabacken i vintras så kom det femtio personer, berättar Magnus.

 

I vintras startade Magnus, tillsammans med några andra snowboardentusiaster, snowboardträning på Ski Sunne. Trots att snowboard är en smalare sport än cykling, deltog lika många som på cykelträningen och detta uppmärksammades bland annat av Svenska Skidsportförbundet.

 

-Vi har lyckats att få med en del barn på cyklingen och snowboardträningen som inte tidigare deltagit på någon idrott förut eller inte trivs inom lagidrott, vilket känns extra roligt, säger Magnus.

 

Magnus Hedlund är verkligen en eldsjäl som bevisar att om man brinner för något, så kan man få fantastiska saker att hända. – Visst tar det en hel del tid, men att se glädjen hos 40 barn som cyklar och har jätteroligt är värt allt, säger Magnus.

Banken och samhällsnyttan

Som lokal sparbank vill vi bidra till att utveckla det lokala samhället. Det är ett av våra viktigaste uppdrag och syftet till varför vi finns. 

Fotbollsspelare från Lysviks IF med gräsklippare och bollar