Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Pressmeddelande 2023-03-20

 

Fryksdalens Sparbank bygger om huvudkontoret

Under hösten 2023 kommer Fryksdalens Sparbank att påbörja en omfattande renovering av sitt kontor i Sunne.

-Vår nuvarande banklokal invigdes 1986 och behöver nu genomgå en större ”make over” för att våra kunder skall få en ännu bättre upplevelse när de är här och träffar oss, säger Urban Rohdin, vd på Fryksdalens Sparbank.

 

Bankkontoret har snart 40 år på nacken och förutom en övergripande renovering, så ska byggnaden även anpassas till nutidens krav på både fysisk säkerhet och informationssäkerhet. – Vi vill att banken fortsatt ska vara en trygg och säker mötesplats, för så väl kunder som för vår personal, säger Rohdin.

 

Ombyggnationen ska enligt planen starta under hösten 2023 och banken har ambitionen att hålla öppet under hela byggtiden. -Vi ska göra byggprojektet så smidigt och tillgängligt som möjligt för våra kunder, även under byggtiden, säger Rohdin.

 

Innan Fryksdalens Sparbank byggde det nuvarande huset på Storgatan, bedrev de verksamheten i det nuvarande kommunhuset. Den byggnaden invigdes 1956 när banken firade 100 år. När banken firade 130 år invigdes det nuvarande kontoret. - 1986 investerade den dåvarande bankledningen i kvalitet och tack vare det så kan vi återanvända en hel del material, berättar Rohdin.

 

Att bygget ska vara hållbart för framtiden är en viktig fråga för banken. -Någon kanske undrar varför vi investerar i en ombyggnation just nu när det är oroliga tider, men vi bygger för framtiden och planerar att finnas här i minst 150 år till.
 

Kontakt
Urban Rohdin
vd, Fryksdalens Sparbank
0565-174 17
urban.rohdin@fryksdalenssparbank.se