Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Pressmeddelande 2022-09-09

 

Sparbanksbussen är tillbaka i Fryksdalen

 

Fryksdalens Sparbank har investerat i en ny bankbuss drygt 30 år efter den förra togs ur trafik. – Det här är vår version av mobilbank, säger vd Urban Rohdin. Från 1960 till 1990 besöktes orterna kring Sunne av en sparbanksbuss och som mest hade bussen 46 hållplatser.

 

- Den här versionen av bankbuss är ett mobilt kontor där vi kan komma ut och träffa kunder både på lokala arrangemang och även ha möjlighet att åka ut på olika orter i vårt verksamhetsområde och prata banktjänster, säger Urban Rohdin, vd på Fryksdalens Sparbank.

 

Invigning av bankbussen sker på Teatertorget i Sunne fredag den 16 september och alla intresserade är välkomna att kika in i det mobila kontoret. Busschaufförer som rattade den tidigare sparbankbussen kommer att klippa bandet.

 

-Den förra bankbussen betjänade kunder med kontanter runt om i byarna och säkerheten på den tiden var en tårgaspistol i handskfacket, berättar Urban. Den nya versionen av bankbuss kommer dock inte hantera kontanter och kommer inte att ha några fasta hållplatser, utan användas vid arrangemang och lokala tematräffar.

 

Kontakt
Urban Rohdin
0565-174 17


 

Svartvitt foto av två män framför en buss på 1960-talet.
Dåvarande bankdirektör Folke Svanfeldt med chauffören Eje Nilsson vid sparbanksbussen som togs i trafik 1960.