Den här webbplatsen använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.

Till textinnehållet på sidan. Tryck Alt+S

Den lokala banken växer och gör rekordresultat.

Fryksdalens Sparbanks affärsvolym har nära nog fördubblats på fem år samtidigt som resultatet och antalet anställda ökat med närmare 50 procent under samma period. - Vi gör vårt bästa resultat någonsin, säger Ola Evensson, vd på Fryksdalens Sparbank.

Bankens resultat 2016 blev 47,6 miljoner kronor, varav 19 miljoner är en reavinst då banken sålde en del av sitt aktieinnehav i Swedbank. En miljon kronor avsattes till allmännyttiga ändamål, för att tillsammans med idéer från människor, företag och föreningar göra nytta i verksamhetsområdet.

- Även om vi inte räknar med intäkten som försäljningen av Swedbankaktierna gav, gör vi ett rekordresultat. Med dagens kapitalkrav på banker och den tillväxt vi har, är det nödvändigt med enhållbar lönsamhet och jag är stolt över vårt resultat och glad över den position vi skaffat oss för framtiden, säger Ola Evensson.

Banken har fått många nya kunder den senaste tiden i samband med att storbankerna lagt ner kontor i närområdet och tillströmningen av kunder ser ut att fortsätta. Bara under perioden januari-april 2017 fick banken 500 nya kunder.

-En stor utmaning just nu är att klara av kundtrycket samtidigt som vi ska leva upp till det ökade regelverket i branschen säger Ola Evensson. Vi måste dessutom klara både digitaliseringen och att leva upp till sparbanksidén på samma gång och jag tycker vi hittat det bästa av två världar här. Digitaliseringen hjälper våra kunder att klara av stora delar av sina bankärenden när och där de vill, samtidigt som vi som lokal bank finns där, med både tillgänglighet och kompetens när vi behövs.


För mer information

Kontakta Ola Evensson, vd på 070-3307418 eller ola.evensson@fryksdalenssparbank.se

Stäng Skriv ut