Det är andra året som Fryksdalens Sparbank arrangerar Stora vårstädningen som skedde tillsammans med Sunne och Torsby kommuner, flera lokala företag och Städa Sverige som är idrottens egen miljöorganisation.

Föreningarna som deltog fick varsitt område som de städade under dagen och respektive förening får ersättning för sitt arbete. Det var framför allt ungdomar i de lokala idrottsföreningarnas som utförde städningen och alla som ska deltog fick genomgå en utbildning i miljökunskap inför städdagen. Ca 260 personer städade tillsammans delar av Sunne, Gräsmark, Lysvik, Rottneros (Sunne Ski & Bike), Västra Ämtervik, Östra Ämtervik, Stöllet, Likenäs och Sysslebäck.

Det lokala näringslivet är med i projektet

Även i år har Fryksdalens Sparbank knutit till sig flera lokala partners, både i Sunne och Sysslebäck. De företag och organisationer som är medfinansiärer i projektet är Helmia Bil, Driconeq, Vildmark i Värmland, Näckåns Energi, Fastighetsbyrån i Sunne och Torsby, Sunne Ski & Bike, Coop Sunne, Selma Spa, Sunne och Torsby kommun, Tuab, Lions Club Sunne, Mitt Sunne, Optipack och Företagarna Sunne.

De föreningar som städade i år var Ämterviks FF, Västra Ämterviks IF, Gräsmark GoIF, Lysviks IF, IS Emtarna, Mallbackens IF Sunne, KFUM Sunne Basketbollklubb, Sunne Skridskoklubb, Sunne IK, Sunne Alpina Klubb, Kvistbergsskolans IF, Finnskoga IF och Nordvärmlands FF.

-Det finns ett fantastiskt föreningsliv här i bygden! Det finns många eldsjälar, engagerade ungdomar och ledare som ställer upp när vi hittar på saker och den här aktiviteten är bra för både vår närmiljö och ger lite extra klirr i kassan till föreningarna, säger Urban Rohdin som själv var med och städade kvarteren runt banken under lördagen.