Meny
Om Fryksdalens Sparbank
Vår organisation
Finansiell information
Vårt samhällsengagemang

Vårt uppdrag, vision och affärsidé

Ekblad
Vy över Sunne och Fryken.

Vi lever här. Det har vi gjort i 165 år. 1855 fattade sockenstämman i Sunne ett beslut om att starta en sparbank. I protokollet kan man läsa att syftet var att skulle bli enklare för folk i Fryksdalen att spara pengar och att vinsten skulle stanna i bygden. Det är fortfarande vårt uppdrag. 

Idag är kundernas behov av finansiella tjänster mycket större än när banken öppnade, men vårt uppdrag som lokal sparbank är det samma nu som då. Besluten ska fattas här och vinsten från vår verksamhet ska stanna här hemma. Affärer, produkter, service och vinst ska göra största möjliga nytta för folk här. Det är därför vi finns. Vi lever här.

Vår vision

Att vara en självklar och självständig sparbank på en hemmamarknad som växer.

Vår affärsidé

Att med kompetens och engagemang i både liv och samhällsliv, erbjuda råd och service till företag och privatpersoner med hjärtat i Fryksdalen och norra Klarälvdalen.

Kvinna med hund i soffa på Alma Löv Museum

Insatser för bygden

Som lokal sparbank går delar av vår vinst för att utveckla vår hembygd. Det kan vara allt från stora investeringar som Sparbankshallen, en pumptrack på Mejeriängen till olika projekt och insatser för entreprenörskap i skolan med mera. 

VÄIF Snowboardsektion i backen på Ski Sunne

Vad är en sparbank?

Sparbanksidén är en idé om frihet. Att den som sparar i större utsträckning kan välja liv och sin framtid. Lokal förankring och demokratiskt uppbyggnad är utmärkande för sparbanksidén. En sparbank har inga aktieägare och vinsten stannar i bygden.